Apunts d’escriptura creativa 1.2: NQO

Dins d’una furgoneta vella, en Kevin està a l’aguait de què ocorre a l’altra banda del carrer, a la nova oficina de La Caixa de Travessera de Gràcia. Mira el rellotge. Fuma Ducados. Fa volar la imaginació. Fantasieja amb un atracament i es visualitza violent. Ell es creu segur de sí mateix.

Arriba el moment.

Un noi ben arreglat, que sembla molt begut, forceja la porta de l’oficina. En Kevin surt disparat del cotxe i, amb quatre gambades, arriba a l’altra vorera. Ara, el noi es troba just davant del caixer exterior.

Alenteix el pas.

Es situa a un pam d’ell, al seu darrere. Treu la navalla suïssa de la caçadora. Amb els diners que en tregui se’n comprarà una de nova. El noi es gira de pressa. Ara víctima i botxí es troben cara a cara. En Kevin es posa nerviós. El coneix. No massa, però sap qui és. Li compra droga a un col·lega seu. Creu que són de l’edat. «M’haurà reconegut», pensa. En poc més d’un minut li ha pres la cartera. Ja no pot tornar enrere. L’amenaça, l’apunta amb la navalla. Li tremola el braç. Al noi se li ennueguen les paraules, però canta el número secret.